Ouale de Paste: cu ce alimente sa le combini si ce sa eviti

Ouale de Paste: cu ce alimente sa le combini si ce sa eviti
  calendar_month   update 30 Apr 2013, ora: 16:40   photo_cameraOuale de Paste: cu ce alimente sa le combini si ce sa eviti    
Iata ca se apropie cu pasi repezi sarbatoarea Invierii Domnului, in care ouale de Paste, minutios vopsite si decorate, ajung sa fie ciocnite si devorate cu pofta de toti membrii familiei. Ele sunt surse importante de proteine si vitamina D, astfel ca sunt benefice sanatatii tale, dar doar daca le combini cu alimentele potrivite. In schimb, exista si o categorie de produse alimentare pe care sa eviti sa le asociezi cu ouale de Paste.

Ouale de Paste pot sa "supravietuiasca" la frigider pana la o saptamana intreaga, daca le pastrezi cu coaja intacta. Prin urmare, poti sa le consumi linistita in numeroase combinatii alimentare si retete, care sa te hraneasca si sa nu iti cauzeze probleme digestive. Trebuie doar sa asociezi corect ouale de Paste cu alte ingrediente, astfel incat sa nu te ingrasi si sa nu faci indigestie.

Cu ce alimente poti sa combini ouale de Paste

Ouale de Paste si legumele

Ouale de Paste sunt bogate in proteine, de aceea este ideal sa le combini cu multe legume, care sa furnizeze restul de vitamine, minerale, fibre si carbohidrati complecsi, pentru completarea unui meniu echilibrat si usor. Iata cateva idei de a consuma ouale de Paste cu legume savuroase si pline de substante benefice sanatatii:

- salata de somon cu dressing de otet (bogata in fasole verde, salata verde, ceapa)
- salata de oua cu capere (plina de castraveti, ceapa rosie, piper rosu, masline, patrunjel)
- salata bulgareasca
- salata de telina si castraveciori murati
- salata de macaroane si cartofi

Ouale de Paste si fainoasele

Ouale de Paste pot fi introduse la fel de bine si in sandwich-uri gustoase sau paste, conferindu-le o textura cremoasa de la galbenus si multe proteine sanatoase, prin albus. Asadar, poti adauga ouale fierte in:

- sandwich de vara cu oua fierte si ansoa (chifle crocante, patrunjel, rosii, masline)
- briose englezesti cu oua, ulei de masline, rosii, mozzarella si oregano
- sandwich cu paine alba, suc de lamaie, cimbru, usturoi, salata verse, rosii, pui, masline si ansoa
- macaroane cu branza, sos de smantana si oua
- paste carbonara

Ouale de Paste si supele

Supele si ciorbele au un gust senzational daca le adaugi cateva felii de oua fierte de Paste inainte sa le servesti la masa. Intrucat le consumi cu o cantitate mare de lichid, aromatizat de legume, nu ai de suferit la capitolul digestiei!

- ciorba de miel
- supa de chimen cu oua si crutoane aromate
- ciorba de pui
- supa crema de legume
- ciorba de stevie

Ouale de Paste si fructele

Iti vine sa crezi sau nu, ouale de Paste pot fi combinate si cu fructe! Prepara un mic dejun sanatos dintr-o banana mare si bine coapta si feliata, servita alaturi de 2 oua fierte.

Mai poti face si o salata de fructe cu ou, din mere, struguri, grapefruit, capsuni, afine, kiwi, piersici, pere, portocale si pepene galben. Presara putina zeama de lamaie deasupra si vei fi incantata de gustul salatei tale speciale de fructe si oua fierte!

Cu ce alimente nu este recomandat sa combini ouale de Paste

Ouale de Paste pot deveni indigeste, daca le asociezi cu alimente la fel de provocatoare pentru stomacul tau. De pilda, evita sa consumi ouale laolalta cu produse bogate in proteine animale: branza, carne "grea", lapte de vaca/oaie. De asemenea, nu manca oua impreuna cu:

- prune
- cartofi prajiti
- orez alb
- mamaliguta si ciuperci
- somon
- cascaval



Recomandari